• INFORMACJA DOTYCZĄCA JADŁOSPISU

    Informujemy, że w uzasadnionych sytuacjach Intendent może dokonać zmiany jadłospisu.

  • Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela
    08:30
    Śniadanie
    20.05.2019 Płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, herbata z cytryną i miodem, woda. (7)
    08:30
    09:00
    Śniadanie
    21.05.2019 Płatki jęczmienne na mleku, pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa krakowska z papryką czerwoną, herbata malinowa z miodem, woda. (7)
    08:30
    09:00
    Śniadanie
    22.05.2019 Kasza manna z suszonymi morelami na mleku, pieczywo mieszane z masłem, ser żółty z pomidorem, herbata z cytryną i miodem ,woda. (7)
    08:30
    09:00
    Śniadanie
    23.05.2019 Płatki ryżowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, rogal maślany z dżemem truskawkowy, herbata miętowa, woda. (7)
    08:30
    09:00
    Śniadanie
    24.05.2019 Kakao na mleku, pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa drobiowa z fileta z rzodkiewką, herbata z cytryną i miodem, woda. (7)
    08:30
    09:00
    09:00
    09:30
    10:00
    10:30
    11:00
    11:30
    12:00
    Obiad
    Zupa jarzynowa zabielana śmietaną, posypana natką pietruszki, ziemniaki z koperkiem, pulpet rybny duszony w sosie koperkowym, surówka z kapusty pekińskiej z marchewki, kompot wiśniowy, woda. (1,3,4,7,9)
    12:00
    12:30
    Obiad
    Rosół z makaronem, posypany natką pietruszki, ziemniaki z koperkiem, frykadelki drobiowe z serem żółtym, mizeria: ogórek zielony. Śmietana, szczypior, kompot owocowy, woda. (1,3,7,9)
    12:00
    12:30
    Obiad
    Zupa krupnik z warzywami, posypana natką pietruszki, ziemniaki, kopytka ze szpinakiem, kapustą duszoną, kiełbasą śląską, kisiel owocowy, woda. (1,3,7,9)
    12:00
    12:30
    Obiad
    Zupa pomidorowa z makaronem, warzywami, zabielana śmietana, posypana natką pietruszki, ziemniaki z koperkiem, kotlet schabowy panierowany, marchew z groszkiem, kompot śliwkowy, woda. (1,3,9)
    12:00
    12:30
    Obiad
    Zupa z botwinki z warzywami, natką pietruszki, zabielana śmietaną, pierogi ruskie, okraszane masłem, z kleksem śmietany, kompot truskawkowy, woda. (1,3,9)
    12:00
    12:30
    12:30
    13:00
    13:30
    14:00
    14:30
    Podwieczorek
    Deser Santino, jabłko (7)
    14:30
    14:45
    Podwieczorek
    Baton Ba Kids, gruszka
    14:30
    14:45
    Podwieczorek
    Serek Bakuś, banan
    14:30
    14:45
    Podwieczorek
    Soczek owocowy, Wafle kuku
    14:30
    14:45
    Podwieczorek
    Wafle ryżowe, pomarańcza
    14:30
    14:45

    Poniedziałek

    Wtorek

    Środa

    Czwartek

    Piątek

    Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela
    08:30
    Śniadanie
    20.05.2019 Płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, herbata z cytryną i miodem, woda. (7)
    08:30
    09:00
    Śniadanie
    21.05.2019 Płatki jęczmienne na mleku, pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa krakowska z papryką czerwoną, herbata malinowa z miodem, woda. (7)
    08:30
    09:00
    Śniadanie
    22.05.2019 Kasza manna z suszonymi morelami na mleku, pieczywo mieszane z masłem, ser żółty z pomidorem, herbata z cytryną i miodem ,woda. (7)
    08:30
    09:00
    Śniadanie
    23.05.2019 Płatki ryżowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, rogal maślany z dżemem truskawkowy, herbata miętowa, woda. (7)
    08:30
    09:00
    Śniadanie
    24.05.2019 Kakao na mleku, pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa drobiowa z fileta z rzodkiewką, herbata z cytryną i miodem, woda. (7)
    08:30
    09:00

    Poniedziałek

    Wtorek

    Środa

    Czwartek

    Piątek

    Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela
    12:00
    Obiad
    Zupa jarzynowa zabielana śmietaną, posypana natką pietruszki, ziemniaki z koperkiem, pulpet rybny duszony w sosie koperkowym, surówka z kapusty pekińskiej z marchewki, kompot wiśniowy, woda. (1,3,4,7,9)
    12:00
    12:30
    Obiad
    Rosół z makaronem, posypany natką pietruszki, ziemniaki z koperkiem, frykadelki drobiowe z serem żółtym, mizeria: ogórek zielony. Śmietana, szczypior, kompot owocowy, woda. (1,3,7,9)
    12:00
    12:30
    Obiad
    Zupa krupnik z warzywami, posypana natką pietruszki, ziemniaki, kopytka ze szpinakiem, kapustą duszoną, kiełbasą śląską, kisiel owocowy, woda. (1,3,7,9)
    12:00
    12:30
    Obiad
    Zupa pomidorowa z makaronem, warzywami, zabielana śmietana, posypana natką pietruszki, ziemniaki z koperkiem, kotlet schabowy panierowany, marchew z groszkiem, kompot śliwkowy, woda. (1,3,9)
    12:00
    12:30
    Obiad
    Zupa z botwinki z warzywami, natką pietruszki, zabielana śmietaną, pierogi ruskie, okraszane masłem, z kleksem śmietany, kompot truskawkowy, woda. (1,3,9)
    12:00
    12:30

    Poniedziałek

    Wtorek

    Środa

    Czwartek

    Piątek

    Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela
    14:30
    Podwieczorek
    Deser Santino, jabłko (7)
    14:30
    14:45
    Podwieczorek
    Baton Ba Kids, gruszka
    14:30
    14:45
    Podwieczorek
    Serek Bakuś, banan
    14:30
    14:45
    Podwieczorek
    Soczek owocowy, Wafle kuku
    14:30
    14:45
    Podwieczorek
    Wafle ryżowe, pomarańcza
    14:30
    14:45

    Poniedziałek

    Wtorek

    Środa

    Czwartek

    Piątek

    No events available!
  •  

    ALERGENY W ŻYWNOŚCI

    1.Gluten 2.Skorupiaki 3.Jajka 4.Ryby 5.orzeszki ziemne 6.Soja 7.Mleko i jego przetwory 8. Orzechy 9. Seler 10. Gorczyca 11. Nasiona sezamu 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki i małże

    *Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka. Zgodnie z informacja od producentów mogą one zawierać śladowe ilości : glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.