• INFORMACJA DOTYCZĄCA JADŁOSPISU

    Informujemy, że w uzasadnionych sytuacjach Intendent może dokonać zmiany jadłospisu.

  • Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela
    08:30
    Śniadanie
    15.10.2018 Płatki ryżowe na mleku z żurawiną suszoną, pieczywo mieszane z masłem, pomidor, ser żółty, herbata leśna z miodem (1,7)
    08:30
    09:00
    Śniadanie
    16.10.2018 Kluski na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka parzona, ogórek zielony, herbata z cytryna i miodem (1,7)
    08:30
    09:00
    Śniadanie
    17.10.2018 Kasza kukurydziana na mleku, rogal maślany z masłem i dżemem truskawkowym, herbata z cytryna i miodem, marchew w kawałku (1,7)
    08:30
    09:00
    Śniadanie
    18.10.2018 Płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, polędwica drobiowa, rzodkiewka czerwona, herbata z cytryna i miodem (1,7)
    08:30
    09:00
    Śniadanie
    19.10.2018 Kakao (7), pieczywo mieszane z masłem, pieczeń rzymska, sałata zielona, papryka czerwona, herbata z cytryną i miodem (1,7)
    08:30
    09:00
    09:00
    09:30
    10:00
    10:30
    11:00
    11:30
    12:00
    Obiad
    Zupa wiejska z warzywami z natką pietruszki, ziemniaki z koperkiem, kotlet rybny w sosie pomidorowym, surówka z kapusty kiszonej z marchewką , cebulką, kompot z czerwonej porzeczki, woda (1,4,3,9)
    12:00
    12:30
    Obiad
    Zupa jarzynowa z natką pietruszki, zabielana śmietaną, ziemniaki z koperkiem, schab gotowany w sosie chrzanowym, buraczki czerwone z cebulką , kompot owocowy, woda ( 1,7,3,9)
    12:00
    12:30
    Obiad
    Rosół z makaronem , warzywami: por, seler, marchew, posypany natka pietruszki, ziemniaki z koperkiem, udka pieczone w ziołach, marchew mini, kompot truskawkowy, woda (1,9)
    12:00
    12:30
    Obiad
    Zupa krem z dyni z warzywami, groszkiem ptysiowym, natką pietruszki, zabielana śmietana, ziemniaki z koperkiem, kotlet mielony duszony, surówka z selera, jabłka i rodzynek s sosem jogurtowo-śmietanowym, kompot truskawkowy, woda (1,7,9,3)
    12:00
    12:30
    Obiad
    Kapuśniak z kwaśnej kapusty z warzywami , natką pietruszki, makaron z serem białym polany sosem truskawkowym, kompot owocowy, woda (1,7,9 )
    12:00
    12:30
    12:30
    13:00
    13:30
    14:00
    14:30
    Podwieczorek
    Bakuś mus owocowy do kieszonki, jabłka (7)
    14:30
    14:45
    Podwieczorek
    Wafle andruty, soczek w kartoniku
    14:30
    14:45
    Podwieczorek
    Jogurt Polskie Smaki(7), brzoskwinia
    14:30
    14:45
    Podwieczorek
    Arbuz, babka piaskowa
    14:30
    14:45
    Podwieczorek
    Baton Bakids, banan
    14:30
    14:45

    Poniedziałek

    Wtorek

    Środa

    Czwartek

    Piątek

    Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela
    08:30
    Śniadanie
    15.10.2018 Płatki ryżowe na mleku z żurawiną suszoną, pieczywo mieszane z masłem, pomidor, ser żółty, herbata leśna z miodem (1,7)
    08:30
    09:00
    Śniadanie
    16.10.2018 Kluski na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka parzona, ogórek zielony, herbata z cytryna i miodem (1,7)
    08:30
    09:00
    Śniadanie
    17.10.2018 Kasza kukurydziana na mleku, rogal maślany z masłem i dżemem truskawkowym, herbata z cytryna i miodem, marchew w kawałku (1,7)
    08:30
    09:00
    Śniadanie
    18.10.2018 Płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, polędwica drobiowa, rzodkiewka czerwona, herbata z cytryna i miodem (1,7)
    08:30
    09:00
    Śniadanie
    19.10.2018 Kakao (7), pieczywo mieszane z masłem, pieczeń rzymska, sałata zielona, papryka czerwona, herbata z cytryną i miodem (1,7)
    08:30
    09:00

    Poniedziałek

    Wtorek

    Środa

    Czwartek

    Piątek

    Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela
    12:00
    Obiad
    Zupa wiejska z warzywami z natką pietruszki, ziemniaki z koperkiem, kotlet rybny w sosie pomidorowym, surówka z kapusty kiszonej z marchewką , cebulką, kompot z czerwonej porzeczki, woda (1,4,3,9)
    12:00
    12:30
    Obiad
    Zupa jarzynowa z natką pietruszki, zabielana śmietaną, ziemniaki z koperkiem, schab gotowany w sosie chrzanowym, buraczki czerwone z cebulką , kompot owocowy, woda ( 1,7,3,9)
    12:00
    12:30
    Obiad
    Rosół z makaronem , warzywami: por, seler, marchew, posypany natka pietruszki, ziemniaki z koperkiem, udka pieczone w ziołach, marchew mini, kompot truskawkowy, woda (1,9)
    12:00
    12:30
    Obiad
    Zupa krem z dyni z warzywami, groszkiem ptysiowym, natką pietruszki, zabielana śmietana, ziemniaki z koperkiem, kotlet mielony duszony, surówka z selera, jabłka i rodzynek s sosem jogurtowo-śmietanowym, kompot truskawkowy, woda (1,7,9,3)
    12:00
    12:30
    Obiad
    Kapuśniak z kwaśnej kapusty z warzywami , natką pietruszki, makaron z serem białym polany sosem truskawkowym, kompot owocowy, woda (1,7,9 )
    12:00
    12:30

    Poniedziałek

    Wtorek

    Środa

    Czwartek

    Piątek

    Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela
    14:30
    Podwieczorek
    Bakuś mus owocowy do kieszonki, jabłka (7)
    14:30
    14:45
    Podwieczorek
    Wafle andruty, soczek w kartoniku
    14:30
    14:45
    Podwieczorek
    Jogurt Polskie Smaki(7), brzoskwinia
    14:30
    14:45
    Podwieczorek
    Arbuz, babka piaskowa
    14:30
    14:45
    Podwieczorek
    Baton Bakids, banan
    14:30
    14:45

    Poniedziałek

    Wtorek

    Środa

    Czwartek

    Piątek

    No events available!
  •  

    ALERGENY W ŻYWNOŚCI

    1.Gluten 2.Skorupiaki 3.Jajka 4.Ryby 5.orzeszki ziemne 6.Soja 7.Mleko i jego przetwory 8. Orzechy 9. Seler 10. Gorczyca 11. Nasiona sezamu 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki i małże

    *Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka. Zgodnie z informacja od producentów mogą one zawierać śladowe ilości : glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.